Ми постійно розвиваємось. Адже технічна революція прогресує кожного дня. І ми маємо займати в ній свою нішу, адже боротьба й конкуренція потужна. У 2013 році була поставлена ціль розширити портфель продуктів. Компанія TeleTec вже займала передову позицію на ринку обліку ресурсів, була відома серед провідних енергокомпаній України, тому перейти в нову, але за фактом, суміжну нішу, було закономірним рішенням. Ми прагнули створити комплекс товарів та послуг, який допоміг би зайняти певне місце в реалізації суперсучасного проєкту – Розумне місто.  

Отже, у 2013 році в компанії задумалися про розробку і випуск на ринок високоефективного світильника, який може прийти на заміну старим натрієвим, ртутним і металогалогенним світильникам, що їх використовували комунальні підприємства електричних мереж зовнішнього освітлення по всій країні. Ринок зовнішнього освітлення давав великі надії, і було ухвалено рішення зайнятися розробкою і створенням енергоефективного світлодіодного світильника. Таким чином з’явився перший світильник Cobra.

Jooby Cobra

Новий світильник Jooby Cobra дав змогу знизити споживання електроенергії до 80% для вуличного освітлення порівняно зі старими моделями світильників. Компанія пропонувала до 5 років гарантії та гарантувала понад 50 000 годин роботи. 

Світильник мав агресивний, комерційно привабливий дизайн, відрізнявся від конкурентів, і за фактом був першим LED-світильником національного виробництва в Україні. Він легко конкурував зі світильниками світових брендів, нічим не поступаючись у якості, дизайні та функціональному застосуванні.

Світильники Jooby отримали дуже низьку рекламацію, за фактом з перших днів продажу, майже всі світильники продовжують працювати на об’єктах, терміни служби яких перевищують понад 8 років. 

Перші світильники Cobra стали технічним проривом в Україні за економічністю, світловіддачею, терміном гарантії, мінімальною рекламацією. Їхній вихід збігся з періодом початку переходу до світлодіодних технологій у вуличному освітленні по всій країні, і фактично, Infomir і TeleTec є виробниками першопрохідцями в народженні LED-індустрії в Україні.

Jooby Avenue

Після успішного запуску розроблення та виробництва світильників Jooby Corba, реалізації дилерської мережі та позитивних пілотних проєктів у містах України, вивчивши глибоко потреби ринку й адаптацію продукту, ухвалено рішення про модернізацію та вдосконалення товару, випустивши нову лінійку світильників Jooby Avenue. 

Цю модель світильників розробляли як конструктор із можливою модернізацією та збільшенням функціонала. Нові технології давали змогу створювати світильник, який міг виконувати функції звичайного консольного світильника до розумного, керованого, прожектора з 3D-модульним кріпленням, адаптованого під будь-які завдання. 

Новий світильник Jooby Avenue розширив діапазон використання – їх можна було застосовувати як для освітлення всередині приміщень, так і зовнішнього освітлення в складних погодних умовах і на різних типах об’єктів. Він також отримав посилену світловіддачу та понад 100 000 годин гарантованої експлуатації.

Світильник Jooby Avenue міг проходити найскладніші умови експлуатації, зарекомендувавши себе найкращим чином. Більшу кількість світильників і прожекторів було реалізовано холдингу ДТЕК для використання на розподільчих, турбінних, тепло- та електростанціях, для експлуатації в складних метеоумовах. 

Далі було розроблено інтелектуальну складову світильника, яка давала змогу на базі готового конструктора здійснювати перехід від простого до розумного світильника з повним пакетом функцій. 

Разом із виходом нової моделі світильника було створено власний програмний сервіс Jooby CMS для керування розумним освітленням, виготовлено зовнішні контролери для керування та інтеграції зі світильниками інших виробників. 

Таким чином, ми отримали не просто світильник, а окрему екосистему. Світильник отримав можливість доукомплектування датчиком руху, датчиком освітленості.  Завдяки унікальній конструкції світильник Jooby Avenue можна легко модернізувати до інтелектуального навіть після монтажу, замінивши носову частину пристроєм керування Avenue Smart Cover. За потреби, надалі з розвитком технологій можна замінювати пристрої керування новими.

Кожен світильник став розумним – його можна індивідуально програмувати й керувати ним, налаштовувати геолокацію, режими активації та загасання згідно з астрологічним календарем, світловим і нічним часом доби, встановлювати всілякі графіки ввімкнення й вимкнення залежно від руху людини та її відстані до світильника, об’єднувати в групи й сегментувати управління. І навіть визначати, людина чи тварина в зоні активності датчика руху.

З новими моделями світильників Jooby Avenue нам вдалося виконати велику кількість пілотних проєктів у різних країнах, завоювати довіру серед споживачів в Україні, таких як промислові компанії та міські мережі освітлення. Один із найбільших інсталяційних проєктів було реалізовано в рідному місті Одесі. 

Jooby Luna

Після закріплення позицій на ринку вуличного освітлення в Україні настав час для розширення лінійки та можливості участі в різноманітних тендерних проєктах, у яких потрібні світильники, що відповідають європейським стандартам, ми прийняли рішення розробити новий світильник Jooby Luna.

Світильник випущено 2022 року, у дуже складний воєнний час. Світильник Jooby Luna відповідає європейським нормам, до яких також прагне Україна. Світильник наділений більш високоефективними світлодіодами, можливістю модернізації до рівня Smart і зміни функціональних параметрів, не знімаючи з опори й кріплення, і багатьма іншими функціями.

Випуск світильників Jooby Avenue, а за ними Jooby Luna відкрив для нас новий сегмент ринку – Smart city і дав змогу почати впроваджувати нові технології.

Тим самим виробнича компанія TeleTec стала одна з перших національних компаній, яка надавала широкому споживачеві найбільш інноваційні товари власного виробництва.